Een schuldsanering voor bedrijven in Alkmaar

De schuldsanering voor bedrijven in Alkmaar kan verlopen via de rechter, maar ook buiten de rechter om. In het laatste geval kan je terecht bij Oxyz. Zij werken namelijk buiten de rechter om, waardoor je niet naar een rechter hoeft met al je papieren.

Het schuldhulp traject
Het traject voor bedrijven in Alkmaar zijn erop gericht om een sanering te regelen voor de totale schulden die een bedrijf heeft. Hiervoor is het van belang dat je bedrijf beschikt over financiële middelen. Zonder deze middelen is het niet mogelijk om een minnelijk traject op te kunnen starten. Bij een minnelijk traject wordt er namelijk een oplossing bedacht/berekent om de schuldeisers aan te bieden. De schuldeisers kunnen op vrijwillige basis het aanbod aannemen of afwijzen. Toch is het belangrijk om financiële middelen te hebben, anders kan je namelijk ook geen aanbod doen bij je schuldeisers. En zij willen toch iets terug zien van de schulden die jij bij hen hebt gemaakt.

Hoe kom je aan de financiële middelen?
Je zit in de schulden en toch moet je financiële middelen hebben. Dit gaat niet zozeer om je eigen geld maar bedragen die je kunt krijgen door bijvoorbeeld een lening. Mogelijkheden hiervoor zijn is een BBZ (Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen) krediet, deze regel je bij de gemeente in Alkmaar. Wanneer je geen BBZ krediet hebt, kan je de middelen ook krijgen door een lening of schenking van familie, vrienden of kennissen. Mocht ook dit niet lukken dan zou je de financiële middelen kunnen krijgen via een afloscapaciteit, dat is het bedrag dat je maandelijks overhoud vanuit het bedrijf.