Een bekend project in Nederland

Bij de realisatie van de boulevard van Scheveningen heeft een projectmedewerker een belangrijke rol gehad. Niet zo zeer op de voorgrond, hij zal niet persé op het strand hebben rondgelopen en geholpen bij het verschuiven van al dat zand. Eerder op de achtergrond achter een computer. Al nadenkend over het projectplan, wat vervolgens op papier gezet wordt. Collega’s weten deze persoon te vinden voor vragen over het project. De projectmedewerker is namelijk op de hoogte van alle belangrijke informatie.

De rol van een projectmedewerker

Om welk project het ook gaat, de deskundigheid van een projectmedewerker is van grote waarde. Eén van de taken is het uitvoeren van opdrachten, nadat deze zijn goedgekeurd door de opdrachtgever. Het is van belang dat er een bijdrage geleverd wordt in inhoudelijke vraagstukken over het project. Dit wordt teruggekoppeld aan de leidinggevende van de bepaalde afdeling.  Dit kan door het opstellen van (tussentijdse) rapportage. Tijdens een vergadering zullen activiteiten worden besproken en afgestemd. Essentieel is om de voortgang van het eigen werk in de gaten te houden en vooral om dit te bewaken.

Als projectmedewerker raak je nooit uitgekeken

Je kunt zeker spreken van een uitdagende baan, waarin veel sprake is van samenwerken. Hoewel een rol van projectmedewerker ook een op zichzelf staande baan is. Het werk is heel gevarieerd, doordat er op zoveel verschillende plekken projecten worden ontwikkeld. Lijkt het jou leuk om hier een rol in mogen spelen? De opleiding projectmedewerker kun je bij Fabius Opleidingen volgen. Na een jaar beschik je over voldoende kennis om de vacaturesite te openen en op zoek te gaan. Welk project komt er op jouw pad? Waar mag jij richting aan geven?