Lichtlijn

lichtlijn

Lichtlijnen zijn in alle soorten en maten te verkrijgen. Deze zijn voornamelijk te vinden in de grotere gebouwen. Hierbij kan je denken aan magazijnen, productiehallen, bedrijfshallen, etc. Lichtlijnen zijn tegenwoordig ook in kleinere varianten beschikbaar. Daarnaast kunt u kiezen voor verschillende lensoptieken. Dit maakt het ook interessant om dit in kantoren toe te passen.

Een LED lichtlijn is een lijn van armaturen die met elkaar in verbinding staat. Deze lichtlijnen zijn makkelijk te installeren en zijn daarom ideaal voor het gebruik in magazijnen, loodsen en bedrijfshallen.

lichtlijn

TL lichtlijn

De meeste lichtlijnen zijn geïnstalleerd met TL verlichting, omdat dit toen de meest duurzame oplossing was. TL verlichting is in vergelijking met LED een grootverbruik als het gaat om energie. Tegenwoordig worden bijna alleen LED lichtlijnen geïnstalleerd een nieuwe lijn gewenst is.

Nieuwe LED lichtlijn

Als u kiest voor nieuwe lichtlijnen, kies dan voor LED lichtlijnen. Met LED lichtlijnen bespaard u 65% energiekosten in vergelijk met TL. Een nieuwe lichtlijn kunt u eenvoudig samenstellen. U kunt zelf bepalen hoelang een nieuwe lichtlijn wordt door middel van koppelstukken. U kunt ook kiezen voor het aantal fases dat gebruikt wordt binnen een lichtlijn. De armaturen komen dan niet allemaal op dezelfde groep te staan. Maak uw nieuwe lichtlijn slim door te kiezen voor lichtmanagement. Laat verschillende scenario’s programmeren en kies de juiste verlichting per situatie.

Lichtlijn ombouwen

 Bouw uw huidige lichtlijn om met het LED PRO assortiment. De staat van oude armaturen is vaak nog goed op de elektronische componenten na. Tijdens het ombouwen worden deze componenten verwijderd. In de plaats wordt een LED driver en LED buis geïnstalleerd. Dit is de meest voordelige en duurzame oplossing als u dit vergelijkt met andere verlichtingsoplossingen. Retrofit lijkt op het eerste gezicht de goedkoopste oplossing voor het renoveren van uw lichtlijn, maar dit is alleen op korte termijn. Door het gebruik van externe driver in combinatie met een LED buis is de levensduur maximaal.

lichtlijn

Lichtlijn van Lumeco

Kies voor een nieuwe lichtlijn van Lumeco of laat uw armaturen ombouwen met ons LED PRO assortiment.