Eigen boek schrijven? Focus op het schrijven!

Heb jij een passie voor schrijven en schrijf je een eigen boek? Focus dan op datgeen waar je goed in bent, het schrijven! Tegenwoordig wordt het steeds normaler dat schrijvers alles helemaal zelf uitvoeren, dus ook het design van het boek, het drukken en het uitgeven van een boek. Financieel gezien klinkt dit heel aantrekkelijk, maar de nadelen mogen niet worden vergeten. Op deze pagina hebben we het er verder over.

Besparen is niet altijd voordelig

Hoewel het interessant klinkt om te besparen op kosten voor het design, drukken en uitgeven van een boek levert het niet altijd meer op. Bij goede teksten behoort natuurlijk een net zo goed design om het boek af te maken. Net als jij goed bent in het schrijven van een boek, zijn er andere mensen en partijen die goed zijn in het design en uitgeven van een boek. Een goed design zorgt voor meer verkopen van je boek. De eerste indruk moet namelijk worden gemaakt met het design, de tekst wordt later pas gelezen.

Datzelfde geldt voor het uitgeven van een boek. Niet iedereen heeft alle contacten die uitgeverijen hebben en de contacten kunnen een groot voordeel betekenen. Wanneer je boek bij de juiste winkels komt te liggen kun je er zeker van zijn dat er veel meer exemplaren verkocht zullen worden van je boek.

Overigens zijn er steeds meer mogelijkheden voor het drukken van ene boek, waardoor dit ook goed betaalbaar wordt. Zo is de laatste ontwikkeling het printen on demand van boeken. Dit betekent dat een boek pas wordt gedrukt wanneer er een bestelling binnenkomt. De drukprijs per boek ligt iets hoger, maar je blijft uiteindelijk niet met veel boeken zitten wanneer de vraag lager blijkt dan verwacht.