Een cursus bedrijfshulpverlening is in ieders belang
Ook op de werkvloer kunnen ongelukken gebeuren. Iemand kan zich ernstig verwonden of onwel worden. Maar er kunnen ook bepaalde calamiteiten optreden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het lekken van gevaarlijke stoffen. Dit kan leiden tot explosies of serieus brandgevaar met een groot aantal slachtoffers tot gevolg. Dan is van het grootste belang dat alle werknemers zo snel mogelijk uit het pand komen. Dit is echter niet zo eenvoudig als het klinkt. Bij calamiteiten is het al gauw ieder voor zich en kunnen mensen al snel onder voet worden gelopen. Zo kan het evacueren op zich al slachtoffers tot gevolg hebben. Dit kan voorkomen worden als een paar mensen opgeleid zijn tot bedrijfshulpverlener. Zij kunnen op cruciale momenten de leiding hebben, de werknemers kalmeren en hen op een ordelijke manier het pand uitleiden.
Het cursusprogramma van BHV Ede
Wellicht vraag je je af hoe zo’n cursus er eigenlijk uitziet. Doorgaans moet je denken aan een training van twee dagen die uit zowel theorie als praktijklessen bestaat. De nadruk ligt echter op het praktijkgedeelte. Tijdens de praktijklessen gaan de deelnemers van de BHV Ede naar een trainingslocatie waar een groot aantal scenario’s wordt nagespeeld. Deze locaties lijken precies op een werkomgeving. Dit kan een kantoorpand zijn maar bijvoorbeeld ook een winkel. Van het blussen van branden en het ontruimen van gebouwen tot het verlenen van eerste hulp aan slachtoffers.
Een deel van kosten wordt door de zorgverzekeraar vergoed
Een cursus bedrijfshulpverlening is in ieders belang, dat vindt ook de zorgverzekeraar. Daarom zullen zij in veel gevallen een deel van de kosten voor hun rekening willen nemen. In sommige gevallen zullen ze zelfs het totaalbedrag vergoeden. Voor de werkgevers is het zo extra aantrekkelijk om het personeel een dergelijke cursus bedrijfshulpverlening aan te bieden.