De voordelen van een harde schijf vernietiging

recycling

Een harde schijf vernietiging is erg belangrijk om te zorgen dat jouw privégegevens niet in verkeerde handen vallen. Harde schijven staan vol met vertrouwelijke gegevens en je wilt natuurlijk niet dat deze uitlekken. Daarom is het handig om te kiezen voor een datavernietiging service. Er vindt dan een vernietiging van de harde schijf plaats dit wordt veilig en volgens de regelgeving gedaan. Voor maar een paar euro kies je dus voor volledige zekerheid en laat je niks aan toeval over. Een harde schijf is een vast deel op elke computer. Het kan foto’s of video’s opslaan, maar ook besturingssystemen zoals Windows. Het is hierdoor erg belangrijk en onmisbaar, je kan hier zonder niet werken op een computer.

Recycling data

Hoe worden de schijven vernietigd

Er zijn hier 2 opties voor een harde schijf vernietiging:

1.       Ze komen de harde schijf ophalen bij jouw op locatie en vernietigen de schijven in de beveiligde bedrijfsruimte in Uden. Dan worden de schijven in een speciale verzegelde containers geplaatst en zo worden ze vernietigd door de vaste date shredder.

2.       Of ze komen de harde schijf op locatie vernietigen. Dan komen ze lang met een mobiele harddisk vernietiger en kun je met eigen ogen zien hoe alle harde schijven vernietigd worden. 

Als de harde schijven nog in de computers zitten maakt dit niet uit, ze worden er kosteloos uitgehaald. Zodra ze zijn vernietigd ontvang je een set documenten met onder andere een ondertekende lijst met serienummers en een ge gecertificeerde data-afstandsverklaring. Deze is audit proof. Een vernietiging wordt altijd zelf gedaan en nooit uit handen gegeven.